Parkering

Når vinteren kommer, så byr mangelen på nok parkeringsplasser på Sydskogen på ekstra problemer.

På Sydskogen så har vi vedtektsfestet at man kun skal parkere på oppmerkede plasser. Vedtektene sier «Parkering på Sydskogen vels fellesarealer skal kun skje på oppmerkede felter». Dette gjelder da altså oppmerkingen på felles parkeringsområder.

I tillegg, så er det mulighet for parkering langs de kommunale veiene Tors vei og Odins vei, med unntak av der det er skiltet parkering forbudt av kommunen selvfølgelig.

På grendehuset kan man benytte parkeringen mellom kl 17-07 på ukedagene, og i helgene bortsett hvis det er skiltet om noe annet ved utleie. Det er viktig at dette respekteres, da parkeringsplassene er utleid til kommunen på dagtid.

Det aller beste vi alle kan gjøre når det gjelder mangel på parkeringsplasser, er å bruke garasjene sine til parkering av bil. Vedtektene sier «Fellesgarasjer skal holdes i en slik stand at de kan benyttes som parkeringsplass for biler».

Men hvis garasjen din allerede er i bruk til en av din husstands biler, så oppfordres det til å bruke sunn fornuft og ta hensyn til andre når man parkerer.

Langs Tors vei så oppfordres det sterkt til å parkere på de nylige anlagte parkeringene som strekker seg som oppmerket i grønt på dette bildet. Her er som dere vet veien litt bredere, fordi vi har anlagt parkering ut mot grøften, langs bilveien. Det bør være unødvendig å parkere langs Tors vei utenom disse stedene, da blir veien veldig smal for alle andre kjørende, og det skaper noen steder problemer med at man sklir ut av veien mot jordet eller blir presset ut i grøften. Spesielt ved de røde markeringene på vedlagt bilde så oppfordrer vi sterkt at det ikke parkeres.  (Kartet viser kun hvor Sydskogen Vel ønskes at det parkeres (og ikke parkeres) langs Tors vei, man må alltid forholde seg til skilting fra kommunen i tillegg.) Husk at bilen som skal vike og vente er den som har hindring på sin side av veien, igjen, mange opplever å bli presset ut i grøften der det ikke er plass til to biler.

I Odins vei er det også satt opp skilt av kommunen som viser hvor det ikke er lov til å parkere. Det er enkelte steder langs Odins vei dette forbudet ikke gjelder, og da kan man være obs på det hvis man er nødt til å parkere langs veien. Vi vet at det ofte er kaos opp bakkene til skolen på vinteren, så det beste er å parkere på felles parkeringsplasser.

Det vil selvfølgelig være litt mer vanskelig i vinter å parkere godt inn på plassene markert i grønt, selv om det skal brøytes av kommunen der også. Alle har en snøskuff man kan forsøke å benytte seg av når dette skjer. Fellesdugnader med snørydding kan også være en ide for de grønne områdene, noe som vil gjøre at man kan parkere lengre ut av veien.

Siden det er trangt om plassen når det gjelder parkering på Sydskogen, så håper vi at alle kan forholde seg til informasjon ovenfor, gjøre sitt beste, og bidra til felleskapet. Vi håper på å se en forbedring i parkering-situasjonen basert på dette. Parkering i velet er tillitsbasert. Vi oppfordrer alle til å etterfølge regler i henhold til vedtekter slik at ytterligere tiltak ikke blir iverksatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.